Selaa muita reseptejä | Valitse annoskoko 100g 350g 500g | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Raparperipiirakka

Tässä hieman perinteisempinä mittoina vielä ainemäärät (piirakasta tulee noin 6-8 annosta):

jauhoja 2dl (pelkällä vehnäjauholla tulee kuohkeampaa, grahamista kuituja)
leivinjauhetta 1½tl
makeutusainetta (tai sokeria) 1dl
margariinia 50g
kevytkermaviiliä 1½-2dl

Päälle:
noin 300g raparperia tai vaihtoehtoisesti vaikka omenalohkoja tms. (itse olen tehnyt tästä pohjasta sekä omena- että raparperipiirakkaa)

Ohje:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Nypi margariini sekaan.

3. Lisää kermaviili.

4. Kaada piirakkavuokaan ja asettele kuoritut raparperipalat (tai omenalohkot tms.) piirakan päälle.

Paloille kannattaa ripotella hieman sokeria raparperin happamuutta taittamaan.

5. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Todella kätevä ohje, eikä vaadi mitään sähkövatkaimia tms. Helppo siis väsätä kasaan vaikka vähävarusteisemmallakin mökillä.

Kaunein lopputulos tulee pelkkiä vehnäjauhoja ja sokeria käyttämällä, mutta maku on yhtä herkullinen makeutusjauhetta ja kuitupitoisempiakin jauhoja käytettäessä :)

P.S. Kannattaa tarkistaa valmiin piirakan paino, sillä piirakan raparpereista haihtuu nestettä paiston aikana, joten kalorimäärä/100g tietenkin nousee paistettaessa, kun nesteen määrä vähenee.

Tietysti voi myös vain katsoa, minkä kokoisen palan piirakkaa popsii ja jos esim.

napsii kuudesosan, niin jakaa vain kokonaiskalorimäärän kuudella.

Itselle vain kävi niin, että punnitsin vain syömäni palan ja sitten vasta tajusin, että leipomukseni paino on varmaankin muuttunut uunissa :D No, eipä varmaan isoja muutoksia, mutta ihan vain huomautuksena kaikille, ettei tule yllätyksiä.

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raparperi pakastettu280g87kcal2g15.4g0.3g3.9g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%200g120kcal6.4g14.2g4g0g
Leivinjauhe3g5.3kcal0.2g1.1g0g0g
Margariini Rainbow 40 %50g180kcal0.5g0.5g20g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe14g41kcal0.2g7.8g0g5.6g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.70g245kcal9.3g47.6g1.7g2.7g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)70g224kcal9.7g40.6g2.2g8.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1374g1803kcal56.6g254.4g56.4g42g
Valittu annoskoko687g902kcal28.3g127.2g28.2g21g
Annoskoko puolitettuna344g451kcal14.2g63.6g14.1g10.5g
Arvot/100g100g131kcal4.1g18.5g4.1g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=11381