Pannuleipä, siemenillä

Sekoita hiutaleet ja siemenet 42 asteiseen veteen.

Lisää sämpylä- tai grahamjauhot, joihin on sekoitettu suola ja hiiva.

Anna nousta n. 15 min tai kunnes taikinan juuri kuplii.

Sekoita joukkoon siirappi ja vehnäjauhot ja viimeiseksi öljy (voi siis käyttää 1dl mitä vain öljyä, minä nyt vain käytin pullon pohjat tähän).

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (tulee aika ohutta leipää) tai hieman tätä pienemmälle pellille paksumman leivän saamiseksi.

-voitele halutessasi munalla ja sirottele päälle siemeniä tai hiutaleita.

Paista 225 asteessa 20-25 asteessa.

-kaurahiutaleet voi hyvin korvata ruishiutaleilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g0.4g1.6kcal0.2g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 157g0kcal0g0g0g0g
Mineraalisuola keskiarvo 2.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 13g38kcal0g9.3g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl25g85kcal3.5g14.1g1.7g2.8g
Pellavansiemenrouhe,Risetti9g47kcal2.3g3.1g2.7g2.7g
Auringonkukansiemen 31g186kcal7.2g4g15.5g1.9g
3-viljan sämpyläjauho, Pirkka41g141kcal5.3g26.9g1.1g1.6g
Vehnäjauho puolikarkea 143g490kcal14.6g100g1.7g5g
Oliiviöljy 14g125kcal0g0g14.1g0g
Rypsiöljy 14g125kcal0g0g14.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana900g2478kcal66.2g315.2g101.8g28g
Valittu annoskoko450g1239kcal33.1g157.6g50.9g14g
Annoskoko puolitettuna225g620kcal16.6g78.8g25.5g7g
Arvot/100g100g275kcal7.4g35g11.3g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114625