Pannuleipä, siemenillä

Sekoita hiutaleet ja siemenet 42 asteiseen veteen.

Lisää sämpylä- tai grahamjauhot, joihin on sekoitettu suola ja hiiva.

Anna nousta n. 15 min tai kunnes taikinan juuri kuplii.

Sekoita joukkoon siirappi ja vehnäjauhot ja viimeiseksi öljy (voi siis käyttää 1dl mitä vain öljyä, minä nyt vain käytin pullon pohjat tähän).

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (tulee aika ohutta leipää) tai hieman tätä pienemmälle pellille paksumman leivän saamiseksi.

-voitele halutessasi munalla ja sirottele päälle siemeniä tai hiutaleita.

Paista 225 asteessa 20-25 asteessa.

-kaurahiutaleet voi hyvin korvata ruishiutaleilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g0.5g1.9kcal0.2g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Mineraalisuola keskiarvo 2.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 15g45kcal0g11.2g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl30g103kcal4.2g16.9g2g3.3g
Pellavansiemenrouhe,Risetti11g57kcal2.8g3.8g3.3g3.2g
Auringonkukansiemen 38g224kcal8.7g4.7g18.6g2.3g
3-viljan sämpyläjauho, Pirkka49g169kcal6.4g32.3g1.3g2g
Vehnäjauho puolikarkea 171g588kcal17.5g120g2.1g6g
Oliiviöljy 17g150kcal0g0g17g0g
Rypsiöljy 17g150kcal0g0g17g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1080g2974kcal79.6g378.2g122.6g33.6g
Valittu annoskoko540g1487kcal39.8g189.1g61.3g16.8g
Annoskoko puolitettuna270g744kcal19.9g94.6g30.7g8.4g
Arvot/100g100g275kcal7.4g35g11.3g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114625