Pannuleipä, siemenillä

Sekoita hiutaleet ja siemenet 42 asteiseen veteen.

Lisää sämpylä- tai grahamjauhot, joihin on sekoitettu suola ja hiiva.

Anna nousta n. 15 min tai kunnes taikinan juuri kuplii.

Sekoita joukkoon siirappi ja vehnäjauhot ja viimeiseksi öljy (voi siis käyttää 1dl mitä vain öljyä, minä nyt vain käytin pullon pohjat tähän).

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (tulee aika ohutta leipää) tai hieman tätä pienemmälle pellille paksumman leivän saamiseksi.

-voitele halutessasi munalla ja sirottele päälle siemeniä tai hiutaleita.

Paista 225 asteessa 20-25 asteessa.

-kaurahiutaleet voi hyvin korvata ruishiutaleilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g0.6g2.2kcal0.3g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 220g0kcal0g0g0g0g
Mineraalisuola keskiarvo 3.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 18g53kcal0g13g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl35g120kcal4.9g19.7g2.4g3.9g
Pellavansiemenrouhe,Risetti13g66kcal3.3g4.4g3.8g3.7g
Auringonkukansiemen 44g261kcal10.1g5.5g21.8g2.6g
3-viljan sämpyläjauho, Pirkka57g197kcal7.4g37.7g1.5g2.3g
Vehnäjauho puolikarkea 200g686kcal20.4g140g2.4g7g
Oliiviöljy 20g175kcal0g0g19.8g0g
Rypsiöljy 20g175kcal0g0g19.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1260g3469kcal92.8g441g143g39g
Valittu annoskoko630g1735kcal46.4g220.5g71.5g19.5g
Annoskoko puolitettuna315g867kcal23.2g110.3g35.8g9.8g
Arvot/100g100g275kcal7.4g35g11.3g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114625