Pannuleipä, siemenillä

Sekoita hiutaleet ja siemenet 42 asteiseen veteen.

Lisää sämpylä- tai grahamjauhot, joihin on sekoitettu suola ja hiiva.

Anna nousta n. 15 min tai kunnes taikinan juuri kuplii.

Sekoita joukkoon siirappi ja vehnäjauhot ja viimeiseksi öljy (voi siis käyttää 1dl mitä vain öljyä, minä nyt vain käytin pullon pohjat tähän).

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (tulee aika ohutta leipää) tai hieman tätä pienemmälle pellille paksumman leivän saamiseksi.

-voitele halutessasi munalla ja sirottele päälle siemeniä tai hiutaleita.

Paista 225 asteessa 20-25 asteessa.

-kaurahiutaleet voi hyvin korvata ruishiutaleilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g0.7g2.5kcal0.3g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Mineraalisuola keskiarvo 3.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 20g60kcal0g14.8g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl40g136kcal5.6g22.4g2.7g4.4g
Pellavansiemenrouhe,Risetti15g75kcal3.7g5g4.3g4.3g
Auringonkukansiemen 50g297kcal11.5g6.3g24.8g3g
3-viljan sämpyläjauho, Pirkka65g224kcal8.5g42.9g1.8g2.6g
Vehnäjauho puolikarkea 228g781kcal23.2g159.3g2.7g8g
Oliiviöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Rypsiöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1433g3947kcal105.6g502g162.6g44.6g
Valittu annoskoko717g1974kcal52.8g251g81.3g22.3g
Annoskoko puolitettuna358g987kcal26.4g125.5g40.7g11.2g
Arvot/100g100g275kcal7.4g35g11.3g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114625