Pannuleipä, siemenillä

Sekoita hiutaleet ja siemenet 42 asteiseen veteen.

Lisää sämpylä- tai grahamjauhot, joihin on sekoitettu suola ja hiiva.

Anna nousta n. 15 min tai kunnes taikinan juuri kuplii.

Sekoita joukkoon siirappi ja vehnäjauhot ja viimeiseksi öljy (voi siis käyttää 1dl mitä vain öljyä, minä nyt vain käytin pullon pohjat tähän).

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (tulee aika ohutta leipää) tai hieman tätä pienemmälle pellille paksumman leivän saamiseksi.

-voitele halutessasi munalla ja sirottele päälle siemeniä tai hiutaleita.

Paista 225 asteessa 20-25 asteessa.

-kaurahiutaleet voi hyvin korvata ruishiutaleilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g0.7g2.5kcal0.3g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 251g0kcal0g0g0g0g
Mineraalisuola keskiarvo 3.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 20g61kcal0g14.9g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl40g137kcal5.6g22.5g2.7g4.4g
Pellavansiemenrouhe,Risetti15g75kcal3.8g5g4.3g4.3g
Auringonkukansiemen 50g298kcal11.6g6.3g24.9g3g
3-viljan sämpyläjauho, Pirkka65g225kcal8.5g43.1g1.8g2.6g
Vehnäjauho puolikarkea 229g784kcal23.3g160g2.7g8g
Oliiviöljy 23g200kcal0g0g22.6g0g
Rypsiöljy 23g200kcal0g0g22.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1440g3965kcal106.2g504.2g163.2g44.6g
Valittu annoskoko720g1983kcal53.1g252.1g81.6g22.3g
Annoskoko puolitettuna360g991kcal26.6g126.1g40.8g11.2g
Arvot/100g100g275kcal7.4g35g11.3g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114625