Pannuleipä, siemenillä

Sekoita hiutaleet ja siemenet 42 asteiseen veteen.

Lisää sämpylä- tai grahamjauhot, joihin on sekoitettu suola ja hiiva.

Anna nousta n. 15 min tai kunnes taikinan juuri kuplii.

Sekoita joukkoon siirappi ja vehnäjauhot ja viimeiseksi öljy (voi siis käyttää 1dl mitä vain öljyä, minä nyt vain käytin pullon pohjat tähän).

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (tulee aika ohutta leipää) tai hieman tätä pienemmälle pellille paksumman leivän saamiseksi.

-voitele halutessasi munalla ja sirottele päälle siemeniä tai hiutaleita.

Paista 225 asteessa 20-25 asteessa.

-kaurahiutaleet voi hyvin korvata ruishiutaleilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g0.8g2.8kcal0.4g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 283g0kcal0g0g0g0g
Mineraalisuola keskiarvo 4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 23g68kcal0g16.7g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl45g154kcal6.3g25.3g3g5g
Pellavansiemenrouhe,Risetti17g85kcal4.2g5.6g4.9g4.8g
Auringonkukansiemen 57g336kcal13g7.1g28g3.4g
3-viljan sämpyläjauho, Pirkka74g253kcal9.6g48.5g2g2.9g
Vehnäjauho puolikarkea 257g882kcal26.2g180g3.1g9g
Oliiviöljy 25g225kcal0g0g25.4g0g
Rypsiöljy 25g225kcal0g0g25.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1620g4461kcal119.4g567g183.6g50.2g
Valittu annoskoko810g2230kcal59.7g283.5g91.8g25.1g
Annoskoko puolitettuna405g1115kcal29.9g141.8g45.9g12.6g
Arvot/100g100g275kcal7.4g35g11.3g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114625