Jauhelihakastike

290g 7% paistijauhelihaa
1 iso sipuli
reilu puolikas liemikuutio (normaalisuolaisesta kuutiosta riittää pienempikin pala)
10g sinappia
30g ketsuppia
4dl vettä
8g Maizena-suurustetta
½dl 5% ruokakermaa
mustapippuria

1. Hienonna sipuli ja paista se jauhelihan kanssa kypsäksi.

2. Lisää sinappi, ketsuppi, liemikuutio, mustapippurirouhe ja vesi sekä maizena.

3. Anna kiehua jonkin aikaa (mitä pidempään, sitä enemmän kastike ehtii maustua).

Lisää nestettä, jos se on liiaksi haihtunut (tosin ohjeessani on aika suuri määrä vettä, koska siinä on mukana itse keittäessäni lisäämäni ylimääräinen desi vettä, joten nesteen pitäisi riittää)
4. Lisää lopuksi kerma.

5. Tarjoile pastan tai perunan kanssa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 948 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 5%, Valio500g325kcal7.5g21g25g0g
Ruskea suuruste, Maizena80g304kcal0.8g73.6g0.4g0g
Vesi4000g0kcal0g0g0g0g
Heinz ketsuppi300g306kcal2.7g71.7g0.3g0g
Väkevä sinappi (Meira)100g195kcal5g26g8g0g
Lihaliemikuutio Maggi (1kuutio)vähäsuol. ja rasvainen60g186kcal4.8g32.4g3.3g0.3g
Sipuli (kuorittu)1540g416kcal20g73.9g3.1g26.2g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen2900g4031kcal551g0g203g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18960g11526kcal1183.6g597.2g486.2g53g
Valittu annoskoko9480g5763kcal591.8g298.6g243.1g26.5g
Annoskoko puolitettuna4740g2881kcal295.9g149.3g121.6g13.3g
Arvot/100g100g61kcal6.2g3.1g2.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=11671