Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 44g150kcal4.4g30.5g0.5g1.5g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)16g60kcal2.3g8.9g1.3g1.8g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%0.7g1.7kcal0.1g0.1g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.7g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen3.4g24kcal0g0g2.7g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Sokeri 0.8g3.3kcal0g0.8g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana232g536kcal13.6g80.6g15.8g7.2g
Valittu annoskoko116g268kcal6.8g40.3g7.9g3.6g
Annoskoko puolitettuna58g134kcal3.4g20.2g4g1.8g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979