Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 66g225kcal6.7g45.8g0.8g2.3g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)24g89kcal3.4g13.3g1.9g2.7g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%1g2.5kcal0.1g0.1g0.1g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 71g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g1.1g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen5g36kcal0g0g4g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka5g44kcal0g0g5g0g
Sokeri 1.2g4.9kcal0g1.2g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana348g804kcal20.4g120.8g23.6g11g
Valittu annoskoko174g402kcal10.2g60.4g11.8g5.5g
Annoskoko puolitettuna87g201kcal5.1g30.2g5.9g2.8g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979