Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 87g299kcal8.9g61.1g1g3.1g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)32g119kcal4.5g17.7g2.6g3.5g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%1.3g3.4kcal0.2g0.1g0.1g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g1.5g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen6.7g48kcal0g0g5.4g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka6.7g59kcal0g0g6.7g0g
Sokeri 1.6g6.5kcal0g1.6g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana464g1072kcal27.2g161g31.6g14.6g
Valittu annoskoko232g536kcal13.6g80.5g15.8g7.3g
Annoskoko puolitettuna116g268kcal6.8g40.3g7.9g3.7g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979