Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 109g374kcal11.1g76.4g1.3g3.8g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)40g149kcal5.6g22.2g3.2g4.4g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%1.7g4.2kcal0.2g0.2g0.1g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 118g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g1.8g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen8.4g60kcal0g0g6.7g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka8.4g74kcal0g0g8.4g0g
Sokeri 2g8.2kcal0g2g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana580g1340kcal33.8g201.6g39.4g18g
Valittu annoskoko290g670kcal16.9g100.8g19.7g9g
Annoskoko puolitettuna145g335kcal8.5g50.4g9.9g4.5g
Arvot/100g100g231kcal5.8g34.8g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979