Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1300g4461kcal132.5g910g15.6g45.5g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)480g1776kcal67.2g264g38.4g52.8g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%20g50kcal2.8g2.2g1.1g9.8g
Vesi, vesijohtovesi 1400g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g22g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen100g720kcal0g0g80g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka100g880kcal0g0g100g0g
Sokeri 24g97kcal0g24g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6912g15968kcal405g2400.4g470.2g216.2g
Valittu annoskoko3456g7984kcal202.5g1200.2g235.1g108.1g
Annoskoko puolitettuna1728g3992kcal101.3g600.1g117.6g54.1g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979