Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 131g449kcal13.3g91.6g1.6g4.6g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)48g179kcal6.8g26.6g3.9g5.3g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%2g5kcal0.3g0.2g0.1g1g
Vesi, vesijohtovesi 141g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g2.2g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen10g73kcal0g0g8.1g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka10g89kcal0g0g10.1g0g
Sokeri 2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana696g1608kcal40.8g241.6g47.6g21.8g
Valittu annoskoko348g804kcal20.4g120.8g23.8g10.9g
Annoskoko puolitettuna174g402kcal10.2g60.4g11.9g5.5g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979