Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 153g524kcal15.6g106.9g1.8g5.3g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)56g209kcal7.9g31g4.5g6.2g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%2.3g5.9kcal0.3g0.3g0.1g1.2g
Vesi, vesijohtovesi 165g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g2.6g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen12g85kcal0g0g9.4g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka12g103kcal0g0g11.7g0g
Sokeri 2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana812g1876kcal47.6g282g55g25.4g
Valittu annoskoko406g938kcal23.8g141g27.5g12.7g
Annoskoko puolitettuna203g469kcal11.9g70.5g13.8g6.4g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979