Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 175g599kcal17.8g122.2g2.1g6.1g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)64g238kcal9g35.4g5.2g7.1g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%2.7g6.7kcal0.4g0.3g0.2g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g3g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen13g97kcal0g0g10.7g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka13g118kcal0g0g13.4g0g
Sokeri 3.2g13kcal0g3.2g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana928g2144kcal54.4g322.2g63.2g29g
Valittu annoskoko464g1072kcal27.2g161.1g31.6g14.5g
Annoskoko puolitettuna232g536kcal13.6g80.6g15.8g7.3g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979