Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 22g75kcal2.2g15.3g0.3g0.8g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)8.1g30kcal1.1g4.4g0.6g0.9g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%0.3g0.8kcal0g0g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 24g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.4g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen1.7g12kcal0g0g1.3g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Sokeri 0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana116g268kcal6.6g40.2g7.8g3.8g
Valittu annoskoko58g134kcal3.3g20.1g3.9g1.9g
Annoskoko puolitettuna29g67kcal1.7g10.1g2g1g
Arvot/100g100g231kcal5.7g34.6g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979