Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 218g749kcal22.2g152.7g2.6g7.6g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)81g298kcal11.3g44.3g6.4g8.9g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%3.4g8.4kcal0.5g0.4g0.2g1.6g
Vesi, vesijohtovesi 235g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g3.7g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen17g121kcal0g0g13.4g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka17g148kcal0g0g16.8g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1160g2680kcal68g402.8g78.8g36.2g
Valittu annoskoko580g1340kcal34g201.4g39.4g18.1g
Annoskoko puolitettuna290g670kcal17g100.7g19.7g9.1g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979