Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 325g1115kcal33.1g227.5g3.9g11.4g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)120g444kcal16.8g66g9.6g13.2g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%5g13kcal0.7g0.5g0.3g2.4g
Vesi, vesijohtovesi 350g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g5.5g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen25g180kcal0g0g20g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka25g220kcal0g0g25g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1728g3992kcal101.2g600g117.6g54g
Valittu annoskoko864g1996kcal50.6g300g58.8g27g
Annoskoko puolitettuna432g998kcal25.3g150g29.4g13.5g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979