Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi314g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g251g765kcal24.3g153.8g5g36.4g
Vehnäjauho puolikarkea 408g1399kcal41.6g285.4g4.9g14.3g
Hiiva 16g12kcal2.1g0.2g0.1g1.1g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl19g169kcal0g0g18.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2020g4691kcal136g878.8g57.6g103.6g
Valittu annoskoko1010g2346kcal68g439.4g28.8g51.8g
Annoskoko puolitettuna505g1173kcal34g219.7g14.4g25.9g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580