Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g800g2440kcal77.6g490.4g16g116g
Vehnäjauho puolikarkea 1300g4461kcal132.5g910g15.6g45.5g
Hiiva 50g37kcal6.6g0.6g0.2g3.5g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl60g540kcal0g0g60g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6440g14956kcal433.4g2802g183.6g330g
Valittu annoskoko3220g7478kcal216.7g1401g91.8g165g
Annoskoko puolitettuna1610g3739kcal108.4g700.5g45.9g82.5g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580