Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi126g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g100g306kcal9.7g61.5g2g14.6g
Vehnäjauho puolikarkea 163g560kcal16.6g114.2g2g5.7g
Hiiva 6.3g4.7kcal0.8g0.1g0g0.4g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7.5g68kcal0g0g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana808g1876kcal54.2g351.6g23g41.4g
Valittu annoskoko404g938kcal27.1g175.8g11.5g20.7g
Annoskoko puolitettuna202g469kcal13.6g87.9g5.8g10.4g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580