Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi220g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g176g536kcal17g107.7g3.5g25.5g
Vehnäjauho puolikarkea 285g979kcal29.1g199.8g3.4g10g
Hiiva 11g8.2kcal1.4g0.1g0g0.8g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl13g119kcal0g0g13.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1414g3284kcal95g615.2g40.2g72.6g
Valittu annoskoko707g1642kcal47.5g307.6g20.1g36.3g
Annoskoko puolitettuna354g821kcal23.8g153.8g10.1g18.2g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580