Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi251g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g201g612kcal19.5g123.1g4g29.1g
Vehnäjauho puolikarkea 326g1119kcal33.2g228.3g3.9g11.4g
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0.1g0.9g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15g136kcal0g0g15.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1616g3753kcal108.6g703g46.2g82.8g
Valittu annoskoko808g1876kcal54.3g351.5g23.1g41.4g
Annoskoko puolitettuna404g938kcal27.2g175.8g11.6g20.7g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580