Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi282g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g226g689kcal21.9g138.4g4.5g32.7g
Vehnäjauho puolikarkea 367g1259kcal37.4g256.9g4.4g12.8g
Hiiva 14g11kcal1.9g0.2g0.1g1g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl17g152kcal0g0g16.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1818g4222kcal122.4g791g51.8g93g
Valittu annoskoko909g2111kcal61.2g395.5g25.9g46.5g
Annoskoko puolitettuna455g1056kcal30.6g197.8g13g23.3g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580