Vuohenjuustogratinoitu lohi (Ruokapirkka)

1. Poista lohesta ruodot ja nosta kala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.

2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Puhdista ja paloittele herkkusienet.

Kuutioi paprikat ja hienonna rucolaa hieman.

3. Kuullota sipulisilppua öljyssä pari minuuttia.

Lisää herkkusienet ja paprikat ja jatka paistamista noin 5 minuuttia.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää rucola.

Levitä seos lohen päälle.

4. Paista lohta 200 asteessa ensin noin 15 minuuttia.

5. Viipaloi vuohenmaitojuusto ja levitä lohen päälle.

Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 306 grammaa

Minnax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lohifilee 113g220kcal21g0g15.2g0g
Oliiviöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Sipuli (kuorittu)26g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Paprika, punainen35g9kcal0.3g1.6g0.1g0.7g
Paprika keltainen 22g6.6kcal0.2g1.1g0g0.4g
Rucola-ruukkusalaatti (Pirkka), annos 50g6.5g1.6kcal0g0g0g0g
Herkkusieni, tuore43g10kcal1.1g1.3g0g1.3g
Vuohenjuusto, petit chevres doux Kypsennetty (President), annos 16.6g50g125kcal7.9g0.8g9.9g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.5g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana612g895kcal61.8g12.6g65.6g5.6g
Valittu annoskoko306g448kcal30.9g6.3g32.8g2.8g
Annoskoko puolitettuna153g224kcal15.5g3.2g16.4g1.4g
Arvot/100g100g146kcal10.1g2.1g10.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=158745