Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 75g544kcal0.9g0.3g61g0g
Sokeri 180g731kcal0g179.9g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g188g122kcal20.6g7.9g0.6g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%38g60kcal1g1g5.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 266g914kcal27.2g186.5g3.2g9.3g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g263g89kcal0.5g18.7g0.8g4.7g
Siirappi 30g91kcal0g22.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3g11kcal0.1g2.4g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2112g5199kcal101.4g855.2g142.6g28g
Valittu annoskoko1056g2600kcal50.7g427.6g71.3g14g
Annoskoko puolitettuna528g1300kcal25.4g213.8g35.7g7g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948