Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 88g635kcal1g0.4g71.2g0g
Sokeri 210g853kcal0g209.9g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g219g142kcal24.1g9.2g0.7g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%44g70kcal1.2g1.2g6.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 311g1067kcal31.7g217.6g3.7g10.9g
Leivinjauhe 8.8g15kcal0.5g3.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7g28kcal0g6.9g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g307g104kcal0.6g21.8g0.9g5.5g
Siirappi 35g106kcal0g26g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.5g13kcal0.1g2.8g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2464g6066kcal118.4g998.2g166.4g32.8g
Valittu annoskoko1232g3033kcal59.2g499.1g83.2g16.4g
Annoskoko puolitettuna616g1517kcal29.6g249.6g41.6g8.2g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948