Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 113g817kcal1.3g0.5g91.5g0g
Sokeri 270g1097kcal0g269.9g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g281g183kcal31g11.8g0.8g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%56g90kcal1.5g1.5g8.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 400g1371kcal40.7g279.8g4.8g14g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.3g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g36kcal0g8.9g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g394g134kcal0.8g28g1.2g7.1g
Siirappi 45g136kcal0g33.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4.5g16kcal0.2g3.6g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3168g7799kcal152.2g1283.4g213.8g42.4g
Valittu annoskoko1584g3900kcal76.1g641.7g106.9g21.2g
Annoskoko puolitettuna792g1950kcal38.1g320.9g53.5g10.6g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948