Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 13g91kcal0.1g0.1g10.2g0g
Sokeri 30g122kcal0g30g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g31g20kcal3.4g1.3g0.1g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%6.3g10kcal0.2g0.2g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 44g152kcal4.5g31.1g0.5g1.6g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g44g15kcal0.1g3.1g0.1g0.8g
Siirappi 5g15kcal0g3.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.5g1.8kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana352g867kcal16.8g142.8g23.6g4.8g
Valittu annoskoko176g433kcal8.4g71.4g11.8g2.4g
Annoskoko puolitettuna88g217kcal4.2g35.7g5.9g1.2g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948