Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 25g182kcal0.3g0.1g20.3g0g
Sokeri 60g244kcal0g60g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g63g41kcal6.9g2.6g0.2g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%13g20kcal0.3g0.3g1.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 89g305kcal9.1g62.2g1.1g3.1g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g88g30kcal0.2g6.2g0.3g1.6g
Siirappi 10g30kcal0g7.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1g3.6kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana704g1733kcal33.8g285g47.6g9.4g
Valittu annoskoko352g867kcal16.9g142.5g23.8g4.7g
Annoskoko puolitettuna176g433kcal8.5g71.3g11.9g2.4g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948