Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 38g272kcal0.4g0.2g30.5g0g
Sokeri 90g366kcal0g90g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g94g61kcal10.3g3.9g0.3g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%19g30kcal0.5g0.5g2.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 133g457kcal13.6g93.3g1.6g4.7g
Leivinjauhe 3.8g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g131g45kcal0.3g9.3g0.4g2.4g
Siirappi 15g45kcal0g11.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.5g5.5kcal0.1g1.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1056g2600kcal50.8g427.8g71.4g14.2g
Valittu annoskoko528g1300kcal25.4g213.9g35.7g7.1g
Annoskoko puolitettuna264g650kcal12.7g107g17.9g3.6g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948