Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 50g363kcal0.6g0.2g40.6g0g
Sokeri 120g487kcal0g119.9g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g125g81kcal13.7g5.2g0.4g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%25g40kcal0.7g0.7g3.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 178g609kcal18.1g124.3g2.1g6.2g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g175g60kcal0.3g12.4g0.5g3.1g
Siirappi 20g60kcal0g14.8g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2g7.3kcal0.1g1.6g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1407g3464kcal67.6g570g94.8g18.6g
Valittu annoskoko704g1732kcal33.8g285g47.4g9.3g
Annoskoko puolitettuna352g866kcal16.9g142.5g23.7g4.7g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948