Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)157g104kcal23.6g0g1.1g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)219g225kcal37.2g3.7g6.1g0g
Seitiä kuutioina262g241kcal49.8g0g2.6g0g
Tilli tuore13g3.5kcal0.5g0.1g0.1g0.3g
Valkosipuli, tuore, silputtu13g14kcal1g2.2g0.1g0.3g
Sitruunamehu, laimentamaton53g11kcal0.2g0.8g0g0.1g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)96g29kcal1g5.8g0.2g1g
Vesi699g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)87g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Oliiviöljy (de cecco)2.8g23kcal0g0g2.6g0g
Purjosipuli122g23kcal2.2g2.9g0.2g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3451g1395kcal233.2g39.4g26.4g11.6g
Valittu annoskoko1726g698kcal116.6g19.7g13.2g5.8g
Annoskoko puolitettuna863g349kcal58.3g9.9g6.6g2.9g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770