Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)180g119kcal27g0g1.3g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)250g257kcal42.5g4.2g7g0g
Seitiä kuutioina300g276kcal57g0g3g0g
Tilli tuore15g3.9kcal0.6g0.2g0.1g0.3g
Valkosipuli, tuore, silputtu15g16kcal1.2g2.5g0.1g0.3g
Sitruunamehu, laimentamaton60g13kcal0.2g1g0g0.1g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)110g33kcal1.1g6.6g0.2g1.1g
Vesi799g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Oliiviöljy (de cecco)3.2g27kcal0g0g2.9g0g
Purjosipuli140g27kcal2.5g3.4g0.3g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3944g1594kcal266.8g45.4g30.2g12.8g
Valittu annoskoko1972g797kcal133.4g22.7g15.1g6.4g
Annoskoko puolitettuna986g399kcal66.7g11.4g7.6g3.2g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.2g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770