Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)180g119kcal27g0g1.3g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)250g258kcal42.5g4.3g7g0g
Seitiä kuutioina300g276kcal57g0g3g0g
Tilli tuore15g4kcal0.6g0.2g0.1g0.3g
Valkosipuli, tuore, silputtu15g16kcal1.2g2.5g0.1g0.3g
Sitruunamehu, laimentamaton60g13kcal0.2g1g0g0.1g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)110g33kcal1.1g6.6g0.2g1.1g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Oliiviöljy (de cecco)3.2g27kcal0g0g2.9g0g
Purjosipuli140g27kcal2.5g3.4g0.3g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3947g1596kcal266.8g45.6g30.2g12.8g
Valittu annoskoko1974g798kcal133.4g22.8g15.1g6.4g
Annoskoko puolitettuna987g399kcal66.7g11.4g7.6g3.2g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.2g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770