Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)202g134kcal30.4g0g1.4g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)281g290kcal47.8g4.8g7.9g0g
Seitiä kuutioina337g310kcal64.1g0g3.4g0g
Tilli tuore17g4.4kcal0.6g0.2g0.1g0.4g
Valkosipuli, tuore, silputtu17g18kcal1.3g2.8g0.1g0.4g
Sitruunamehu, laimentamaton67g14kcal0.2g1.1g0g0.1g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)124g37kcal1.2g7.4g0.2g1.2g
Vesi899g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)112g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Oliiviöljy (de cecco)3.6g30kcal0g0g3.3g0g
Purjosipuli157g30kcal2.8g3.8g0.3g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4437g1794kcal299.8g51g33.8g14.6g
Valittu annoskoko2218g897kcal149.9g25.5g16.9g7.3g
Annoskoko puolitettuna1109g449kcal75g12.8g8.5g3.7g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770