Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)23g15kcal3.4g0g0.2g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)31g32kcal5.3g0.5g0.9g0g
Seitiä kuutioina38g35kcal7.1g0g0.4g0g
Tilli tuore1.9g0.5kcal0.1g0g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton7.5g1.6kcal0g0.1g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)14g4.1kcal0.1g0.8g0g0.1g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Oliiviöljy (de cecco)0.4g3.3kcal0g0g0.4g0g
Purjosipuli18g3.3kcal0.3g0.4g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana493g199kcal33.2g5.4g3.8g1.4g
Valittu annoskoko247g100kcal16.6g2.7g1.9g0.7g
Annoskoko puolitettuna123g50kcal8.3g1.4g1g0.4g
Arvot/100g100g40kcal6.7g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770