Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)315g208kcal47.2g0g2.2g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)437g450kcal74.3g7.4g12.2g0g
Seitiä kuutioina525g483kcal99.7g0g5.2g0g
Tilli tuore27g6.9kcal1g0.3g0.2g0.6g
Valkosipuli, tuore, silputtu27g28kcal2.1g4.3g0.2g0.6g
Sitruunamehu, laimentamaton105g22kcal0.3g1.7g0g0.1g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)192g58kcal1.9g11.5g0.4g1.9g
Vesi1399g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.3g3g
Oliiviöljy (de cecco)5.6g46kcal0g0g5.1g0g
Purjosipuli245g47kcal4.4g5.9g0.5g5.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6902g2790kcal466.4g79g52.6g22.6g
Valittu annoskoko3451g1395kcal233.2g39.5g26.3g11.3g
Annoskoko puolitettuna1726g698kcal116.6g19.8g13.2g5.7g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770