Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)405g267kcal60.7g0g2.8g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)562g579kcal95.5g9.6g15.7g0g
Seitiä kuutioina675g621kcal128.1g0g6.7g0g
Tilli tuore34g8.9kcal1.3g0.3g0.3g0.7g
Valkosipuli, tuore, silputtu34g36kcal2.7g5.6g0.2g0.7g
Sitruunamehu, laimentamaton135g28kcal0.4g2.2g0g0.1g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)247g74kcal2.5g14.8g0.5g2.5g
Vesi1799g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.4g3.8g
Oliiviöljy (de cecco)7.2g60kcal0g0g6.6g0g
Purjosipuli315g60kcal5.7g7.6g0.6g6.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8874g3587kcal599.6g101.8g67.6g28.8g
Valittu annoskoko4437g1794kcal299.8g50.9g33.8g14.4g
Annoskoko puolitettuna2219g897kcal149.9g25.5g16.9g7.2g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770