Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)540g356kcal80.9g0g3.8g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)749g772kcal127.4g12.7g21g0g
Seitiä kuutioina899g827kcal170.9g0g9g0g
Tilli tuore46g12kcal1.7g0.5g0.4g1g
Valkosipuli, tuore, silputtu46g47kcal3.6g7.4g0.3g1g
Sitruunamehu, laimentamaton180g38kcal0.5g2.9g0g0.2g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)330g99kcal3.3g19.8g0.7g3.3g
Vesi2398g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Oliiviöljy (de cecco)10g80kcal0g0g8.8g0g
Purjosipuli420g80kcal7.6g10.1g0.8g8.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11833g4783kcal799.6g135.6g90.8g38.8g
Valittu annoskoko5916g2391kcal399.8g67.8g45.4g19.4g
Annoskoko puolitettuna2958g1196kcal199.9g33.9g22.7g9.7g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770