Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)56g37kcal8.4g0g0.4g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)78g80kcal13.3g1.3g2.2g0g
Seitiä kuutioina94g86kcal17.8g0g0.9g0g
Tilli tuore4.7g1.2kcal0.2g0g0g0.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu4.7g4.9kcal0.4g0.8g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton19g3.9kcal0.1g0.3g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)34g10kcal0.3g2.1g0.1g0.3g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Oliiviöljy (de cecco)1g8.3kcal0g0g0.9g0g
Purjosipuli44g8.3kcal0.8g1g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1232g498kcal83.4g14g9.4g3.8g
Valittu annoskoko616g249kcal41.7g7g4.7g1.9g
Annoskoko puolitettuna308g125kcal20.9g3.5g2.4g1g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770