Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)630g416kcal94.4g0g4.4g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)874g901kcal148.6g14.9g24.5g0g
Seitiä kuutioina1049g965kcal199.3g0g10.5g0g
Tilli tuore53g14kcal2g0.5g0.4g1.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu53g55kcal4.2g8.7g0.3g1.1g
Sitruunamehu, laimentamaton210g44kcal0.6g3.4g0g0.2g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)385g115kcal3.8g23.1g0.8g3.8g
Vesi2798g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)350g94kcal4.5g16.8g0.7g5.9g
Oliiviöljy (de cecco)11g93kcal0g0g10.2g0g
Purjosipuli490g93kcal8.8g11.8g1g10.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13804g5580kcal932.4g158.4g105.6g44.8g
Valittu annoskoko6902g2790kcal466.2g79.2g52.8g22.4g
Annoskoko puolitettuna3451g1395kcal233.1g39.6g26.4g11.2g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770