Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)67g45kcal10.1g0g0.5g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)94g97kcal15.9g1.6g2.6g0g
Seitiä kuutioina112g103kcal21.4g0g1.1g0g
Tilli tuore5.7g1.5kcal0.2g0.1g0g0.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu5.7g5.9kcal0.4g0.9g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton23g4.7kcal0.1g0.4g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)41g12kcal0.4g2.5g0.1g0.4g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Oliiviöljy (de cecco)1.2g10kcal0g0g1.1g0g
Purjosipuli53g10kcal0.9g1.3g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1479g598kcal99.8g17.2g11.2g4.6g
Valittu annoskoko740g299kcal49.9g8.6g5.6g2.3g
Annoskoko puolitettuna370g150kcal25g4.3g2.8g1.2g
Arvot/100g100g40kcal6.7g1.2g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770