Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)719g475kcal107.9g0g5g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)999g1029kcal169.9g17g28g0g
Seitiä kuutioina1199g1103kcal227.8g0g12g0g
Tilli tuore61g16kcal2.2g0.6g0.5g1.3g
Valkosipuli, tuore, silputtu61g63kcal4.8g9.9g0.4g1.3g
Sitruunamehu, laimentamaton240g50kcal0.7g3.8g0g0.2g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)440g132kcal4.4g26.4g0.9g4.4g
Vesi3197g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Oliiviöljy (de cecco)13g106kcal0g0g11.7g0g
Purjosipuli560g106kcal10.1g13.4g1.1g11.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15776g6378kcal1066g180.6g120.8g51.6g
Valittu annoskoko7888g3189kcal533g90.3g60.4g25.8g
Annoskoko puolitettuna3944g1594kcal266.5g45.2g30.2g12.9g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770