Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)809g534kcal121.4g0g5.7g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)1124g1158kcal191.1g19.1g31.5g0g
Seitiä kuutioina1349g1241kcal256.3g0g13.5g0g
Tilli tuore68g18kcal2.5g0.7g0.5g1.4g
Valkosipuli, tuore, silputtu68g71kcal5.4g11.1g0.4g1.4g
Sitruunamehu, laimentamaton270g57kcal0.8g4.3g0g0.3g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)495g148kcal4.9g29.7g1g4.9g
Vesi3597g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)450g121kcal5.8g21.6g0.9g7.6g
Oliiviöljy (de cecco)14g119kcal0g0g13.2g0g
Purjosipuli630g120kcal11.3g15.1g1.3g13.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17748g7175kcal1199g203.2g136g57.6g
Valittu annoskoko8874g3587kcal599.5g101.6g68g28.8g
Annoskoko puolitettuna4437g1794kcal299.8g50.8g34g14.4g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770