Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)90g59kcal13.5g0g0.6g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)125g129kcal21.3g2.1g3.5g0g
Seitiä kuutioina150g138kcal28.5g0g1.5g0g
Tilli tuore7.6g2kcal0.3g0.1g0.1g0.2g
Valkosipuli, tuore, silputtu7.6g7.9kcal0.6g1.2g0g0.2g
Sitruunamehu, laimentamaton30g6.3kcal0.1g0.5g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)55g17kcal0.5g3.3g0.1g0.5g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Oliiviöljy (de cecco)1.6g13kcal0g0g1.5g0g
Purjosipuli70g13kcal1.3g1.7g0.1g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1974g798kcal133.4g22.6g15g6.4g
Valittu annoskoko987g399kcal66.7g11.3g7.5g3.2g
Annoskoko puolitettuna493g200kcal33.4g5.7g3.8g1.6g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770