Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 100g76kcal1.9g15.4g0.2g1g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 100g138kcal18.8g0g7g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g18g3.6kcal0.1g0.7g0.1g0.2g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g1.9g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)63g38kcal0.6g2.8g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana582g515kcal43g38.6g19.6g2.6g
Valittu annoskoko291g257kcal21.5g19.3g9.8g1.3g
Annoskoko puolitettuna146g129kcal10.8g9.7g4.9g0.7g
Arvot/100g100g89kcal7.4g6.6g3.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258