Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1001g759kcal18.7g154.4g2g10g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 1001g1383kcal187.7g0g70.1g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g175g36kcal1.1g6.7g0.5g2.5g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g19g0.6kcal0g0.2g0.2g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)626g376kcal6.3g28.2g25g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5820g5147kcal429.6g386.2g196g27.6g
Valittu annoskoko2910g2573kcal214.8g193.1g98g13.8g
Annoskoko puolitettuna1455g1287kcal107.4g96.6g49g6.9g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258