Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1600g1212kcal29.9g246.7g3.2g16g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 1600g2209kcal300g0g112g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g280g57kcal1.7g10.6g0.8g3.9g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g30g0.9kcal0g0.3g0.3g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)1000g600kcal10g45g40g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9300g8223kcal686.4g616.8g313g43.8g
Valittu annoskoko4650g4112kcal343.2g308.4g156.5g21.9g
Annoskoko puolitettuna2325g2056kcal171.6g154.2g78.3g11g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258